Nie masz jeszcze konta w serwisie?

Podpuszczka mikrobiologiczna

Średnio: 0
Głósów: 0
Ocena: Nie oceniono
Pokaż, że lubisz:
Podpuszczka mikrobiologiczna powstaje w wyników procesów chemicznych. Dodawana jest do większości serów twardych gdyż uzyskanie naturalnej pozyskanej z młodych cieląt nie wystarczyłaby na potrzeby produkcyjne.
Dodaj ten składnik do:
Treść

Podpuszczka mikrobiologiczna powstaje w wyniku procesu zwanego biosyntezą mikrobiologiczną. Proces ten zachodzi podczas obecności grzybów Mucor miehei i Aspergillus niger, bakterii E.coli lub drożdży Kluyveromyces marxiantus.

Wykorzystanie

Podpuszczka mikrobiologiczna wykorzystywana jest do produkcji serów żółtych oraz serków topionych na ich bazie.

Informacje dodatkowe

Większość producentów w przemyśle serowym stosuje podpuszczkę mikrobiologiczną ze względu na zbyt małe ilości podpuszczki naturalnej.

Tagi

Sprawdź ceny PRODUKTÓW

 

Diety

Zanim rozpoczniesz dietę - dziewczyna z jabłkiem - Informacje Portalu Ciam.pl
Małymi kroczkami zbliżamy się do wiosny. Wiele osób, zwłaszcza kobiet szaleje na punkcie diet. Liczy się tylko spadek wagi. Jednak zanim sięgniemy po jakąkolwiek dietę zobaczymy co należy rozumieć ...

 

Copyright Ciam.pl 2013 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności. Projekt i realizacja: APISOFT

W ramach niniejszego serwisu wykorzystujemy mechanizm cookies. Więcej informacji w "Polityce prywatności i plików cookies".