Nie masz jeszcze konta w serwisie?

Podpuszczka mikrobiologiczna

Średnio: 5
Głósów: 1
Ocena: Znakomicie
Pokaż, że lubisz:
Podpuszczka mikrobiologiczna powstaje w wyników procesów chemicznych. Dodawana jest do większości serów twardych gdyż uzyskanie naturalnej pozyskanej z młodych cieląt nie wystarczyłaby na potrzeby produkcyjne.
Dodaj ten składnik do:
Treść

Podpuszczka mikrobiologiczna powstaje w wyniku procesu zwanego biosyntezą mikrobiologiczną. Proces ten zachodzi podczas obecności grzybów Mucor miehei i Aspergillus niger, bakterii E.coli lub drożdży Kluyveromyces marxiantus.

Wykorzystanie

Podpuszczka mikrobiologiczna wykorzystywana jest do produkcji serów żółtych oraz serków topionych na ich bazie.

Informacje dodatkowe

Większość producentów w przemyśle serowym stosuje podpuszczkę mikrobiologiczną ze względu na zbyt małe ilości podpuszczki naturalnej.

Tagi

Sprawdź ceny PRODUKTÓW

 

Diety

Dieta norweska - Informacje Portalu Ciam.pl
Sezon na odchudzanie trwa właściwie cały rok. Raz na jakiś czas szukamy z złotego środka, by szybko stracić zbędne kilogramy. Mimo iż lekarze nawołują, by nie stosować rygorystycznych d...

 

Copyright Ciam.pl 2013 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności. Projekt i realizacja: APISOFT

W ramach niniejszego serwisu wykorzystujemy mechanizm cookies. Więcej informacji w "Polityce prywatności i plików cookies".