Nie masz jeszcze konta w serwisie?

Podpuszczka mikrobiologiczna

Średnio: 5
Głósów: 1
Ocena: Znakomicie
Pokaż, że lubisz:
Podpuszczka mikrobiologiczna powstaje w wyników procesów chemicznych. Dodawana jest do większości serów twardych gdyż uzyskanie naturalnej pozyskanej z młodych cieląt nie wystarczyłaby na potrzeby produkcyjne.
Dodaj ten składnik do:
Treść

Podpuszczka mikrobiologiczna powstaje w wyniku procesu zwanego biosyntezą mikrobiologiczną. Proces ten zachodzi podczas obecności grzybów Mucor miehei i Aspergillus niger, bakterii E.coli lub drożdży Kluyveromyces marxiantus.

Wykorzystanie

Podpuszczka mikrobiologiczna wykorzystywana jest do produkcji serów żółtych oraz serków topionych na ich bazie.

Informacje dodatkowe

Większość producentów w przemyśle serowym stosuje podpuszczkę mikrobiologiczną ze względu na zbyt małe ilości podpuszczki naturalnej.

Tagi

Sprawdź ceny PRODUKTÓW

 

Diety

Dieta alternatywna - Informacje Portalu Ciam.pl
Diety alternatywne opierają się na się na spożywaniu pokarmu, które uzależnione jest od poglądów natury etycznej oraz moralnej, filozofii życiowej czy specjalnych podziałów żywnościo...

 

Copyright Ciam.pl 2013 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności. Projekt i realizacja: APISOFT

W ramach niniejszego serwisu wykorzystujemy mechanizm cookies. Więcej informacji w "Polityce prywatności i plików cookies".