Nie masz jeszcze konta w serwisie?

Galeo sól peklowa 50g

Średnio: 0
Głósów: 0
Ocena: Nie oceniono
Pokaż, że lubisz:
Sól peklowa Galeo to produkt spożywczy firmy Kamis S.A.. Solą ta naciera się mięso lub tworzy zalewę peklującą. Dzięki takiej soli mięso zyskuje dłuższą trwałość, mocniejszy kolor oraz lepszy smak.
Dodaj ten produkt do:

Sól peklowa Galeo służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej.

Peklowanie metodą „suchą”: mięso natrzeć solą peklową, następnie pozostawić na ok. 24 godziny. 20 g soli peklowej wystarcza do natarcia około 1 kg mięsa. Peklowanie metodą „nastrzykową”: przygotować roztwór soli peklowej z wodą, nastrzyknąć nim mięso i pozostawić na ok. 72 godziny do zapeklowania. 25 g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody wystarcza do nastrzyknięcia około 1 kg mięsa.

Peklowanie metodą „zalewową”: rozpuścić sól peklową w wodzie (50 g na 1 litr wody). Mięso powinno być całkowicie zanurzone w zalewie przez około 7 dni. Peklowane mięso należy przechowywać w temperaturze ok. 8 oC. Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć (włożyć do wrzącej wody i delikatnie podgrzewać, utrzymując temperaturę 95 oC przez 1 godzinę na 1 kg mięsa).

Składniki

sól spożywcza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.

Masa netto
50g
Producent

Kamis S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20, 05-552 Wólka Kosowska

Kod kreskowy
5900084198301
Informacje dodatkowe

Przepisy oraz informacje o aktualnych promocjach na www.galeo.pl.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Masa nett: / Najlepiej spożyć przed: Nr partii: na opakowaniu.

Tagi

Sprawdź ceny PRODUKTÓW

 

Diety

Dieta na weekend - Informacje Portalu Ciam.pl
Nie masz pomysłu co zrobić ze sobą w weekend? Brak planów i pomysłów? A może doczekałaś się chwil tylko dla siebie? Popraw sobie humor i nastrój stosując dietę, której efekty zobaczys...

 

Copyright Ciam.pl 2013 Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu i Polityki Prywatności. Projekt i realizacja: APISOFT

W ramach niniejszego serwisu wykorzystujemy mechanizm cookies. Więcej informacji w "Polityce prywatności i plików cookies".